Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας

Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας

O υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας.

Εκεί, τους υποδέχθηκε ο αξιωματικός της Π.Υ κ. Τατσίνας Ιωάννης και μαζί με τους ευδιάθετους και φιλόξενους πυροσβέστες, ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση και διατύπωση προτάσεων από τις δύο πλευρές.

Αναλύθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη συντήρηση του στόλου της υπηρεσίας καθώς και του γηπέδου που αυτή στεγάζεται. Σημειώθηκε επίσης, η έλλειψη οχημάτων σε περιόδους αιχμής ή σύνθετων περιστατικών που κατά καιρούς παρουσιάζονται. 

Θετική ήταν η ανταπόκριση του κ. Αλέκου στην συμμετοχή του Δήμου μας σε ειδικά  προγράμματα λήψης  κατάλληλων αυτοκινήτων προς αποκλειστική χρήση από εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Π.Υ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην παιδεία και στις ευαισθησίες που θα έπρεπε να δείχνουν όλοι οι πολίτες , όπου φαινόμενα αλόγιστης χρήσης του προσωπικού και του στόλου της Π.Υ. μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αναιτιολόγητης καθυστέρησης σε πραγματικά επείγοντες καταστάσεις. Όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τατσίνας: « όταν το προσωπικό μας και τα οχήματα μας είναι δεσμευμένα μέχρι να σβήσουν οι μικρές εστίες των συμπολιτών μας που αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στα χωράφια τους, μέρες με έντονο αέρα, χάνονται κρίσιμα λεπτά στη διεκπεραίωση επειγόντων περιπτώσεων όπως ένας απεγκλωβισμός ενός συμπολίτη μας, ένα τροχαίο ή μία πραγματική πυρκαγιά»

Το ενδιαφέρον της ομάδας του κ. Αλέκου μονοπώλησε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μίας δομής που γνωρίζει σημαντική υπολειτουργία αν όχι ανυπαρξία στο τόπο μας. Η αναφορά στη πρόσφατη εθνική τραγωδία στο Μάτι, ανέδειξε τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη μοναστική κοινότητα, τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες μας εντός του χώρου των Μετεώρων. Πυρκαγιές, κατολισθήσεις και κάθε είδους ατυχήματα θα μπορούσαν να στοιχήσουν ακόμη και ζωές. Συζητήθηκαν, με πολύ θετική ανταπόκριση, οι συνεργασίες που θα μπορούσαν να προκύψουν για επιτυχημένες ασκήσεις πολιτικής προστασίας εντός του Μνημείου των Μετεώρων.

Ημερομηνία

26 Μαρτίου 2019

Ετικέτα

Δελτία Τύπου

  

Επικοινωνία

Τηλ.: 24320 75180

Κιν.: 697 3070 488

Email: info@meteoranewstart.gr

Ευθυμίου Βλαχάβα 9, Καλαμπάκα

©2020 Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητος Δήμος. All Rights Reserved. // Επιμέλεια, σχεδίαση: Ρούλα Μπαξεβάνου - Ανάπτυξη: Σπύρος Αλέκος - Φωτογραφίες: Βασίλης Κυριακούλης

Search