ΚΑΠΗ Καλαμπάκας

ΚΑΠΗ Καλαμπάκας

O υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του, επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ Καλαμπάκας.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Πλατσατούρας Βαγγέλης και πλήθος ηλικιωμένων κυρίων και κυριών που αγκαλιάσανε τον κ. Αλέκο και την ομάδα του.  

Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ευδιάθετο «πηγαδάκι» και παρούσης της διευθύντριας κ. Μητρονάτσιου Κωνσταντίνας ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την υποδομή και λειτουργία του ΚΑΠΗ φαίνεται πως δεν υπάρχουν, πέραν των διάφορων μικροδιορθώσεων και της αντικατάστασης τραπεζοκαθισμάτων και λοιπού εξοπλισμού που περιστασιακά απαιτούνται. 

Η ομάδα των υποψήφιων συμβούλων σημείωσε τα παράπονα που έχουν τα μέλη του ΚΑΠΗ από τη σημερινή δημοτική αρχή, με κυριότερο, την μόνιμη πλέον απουσία της οικονομικής ενίσχυσης εκδρομών από τον Δήμο Μετεώρων.

Κάποιος ηλικιωμένος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ζητάμε και τίποτε ιδιαίτερο, μια στο τόσο θα θέλαμε να έχουμε ένα κουτί βουτήματα ή μια πίτα, να συνοδέψουμε με το καφεδάκι μας, έτσι για να νοιώσουμε ότι μας νοιάζονται λιγάκι.» Ο κ. Αλέκος συνειδητοποίησε ότι τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΚΑΠΗ είναι η γενικότερη αποξένωση των μελών του από την τοπική κοινωνία που ξεκινά με την αδιαφορία της εκάστοτε αυτοδιοίκησης.  

Συζητήθηκαν προτάσεις, που θα μπορούσαν να ομορφύνουν την καθημερινότητα των ηλικιωμένων, της συνδιοργάνωσης με το δήμο, διάφορων εκδηλώσεων και ημερίδων, με επίκεντρο την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση της τρίτης ηλικίας στη πόλη μας. 

Φεύγοντας η ομάδα του κ. Αλέκου ο κ. Πλατσατούρας αστειευόμενος είπε στον υποψήφιο Δήμαρχο: «Κανόνισε να κάτσεις στη καρέκλα Θόδωρα και να σε δούμε μετά από 5 χρόνια πάλι! » με τον κ Αλέκο να απαντά επίσης αστειευόμενος : «Μπορώ να ξεφύγω από εσάς; Δεν μπορώ, αφού από δω πάνω μένω, θα φυλάτε καραούλι όταν πάω για το σπίτι και θα με τραβάτε μέσα!»

Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας αριθμούν σε περίπου 300 και η ετήσια συνδρομή του κάθε μέλους που περιλαμβάνει την χρήση του χώρου και μειωμένες τιμές σε καφέ, αναψυκτικά και ροφήματα είναι 5 ευρώ ετησίως.

Ημερομηνία

29 Μαρτίου 2019

Ετικέτα

Δελτία Τύπου

  

Επικοινωνία

Τηλ.: 24320 75180

Κιν.: 697 3070 488

Email: info@meteoranewstart.gr

Ευθυμίου Βλαχάβα 9, Καλαμπάκα

©2020 Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητος Δήμος. All Rights Reserved. // Επιμέλεια, σχεδίαση: Ρούλα Μπαξεβάνου - Ανάπτυξη: Σπύρος Αλέκος - Φωτογραφίες: Βασίλης Κυριακούλης

Search