Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Συνάντηση με την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας (ΟΛΚ), πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Στο ξενοδοχείο του κ. Αντωνιάδη, τους περίμεναν ο πρόεδρος κ. Σιάχος Αχιλλέας, ο γενικός γραμματέας κ. Λιόλιος Κωνσταντίνος, μέλη του Δ.Σ. καθώς και μέλη των τεχνικών επιτροπών των τμημάτων της.

Τα μέλη της ΟΛΚ, όλοι τους ενεργοί πολίτες με έντονη προσφορά και εθελοντισμό για τον τόπο, παρουσίασαν στην ομάδα του κ. Αλέκου μία οργανωμένη και πλούσια ατζέντα.

Συζητήθηκε η πρόσφατη πολύ επιτυχημένη Πανθεσσαλική πεζοπορική διαδρομή στα Μετέωρα, η οποία αν και έγινε για πρώτη φορά, κατάφερε να συγκεντρώσει παραπάνω από 400 ορειβάτες, οι οποίοι περπάτησαν στο μοναδικό Μετεωρίτικο Σύμπλεγμα και θαύμασαν την ιστορική εκκλησία της Παναγίας. Συζητήθηκαν οι προοπτικές και τα οφέλη της Καλαμπάκας και του Καστρακίου με τη συνδιοργάνωση ΟΛΚ – Δήμου Μετεώρων, τόσο της Πανθεσσαλικής Πορείας όσο και της ετήσιας Πανελλήνιας Αναρριχητικής Συνάντησης.

Η ΟΛΚ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου να συντηρήσει και να σηματοδοτήσει μονοπάτια τόσο στα Μετέωρα όσο και στον πλούσιο ορεινό όγκο του Δήμου μας. Σημειώνεται ότι ενώ η περιοχή μας κατέχει πλούσιο απόθεμα σε διαδρομές, μονοπάτια και ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες σε ένα μοναδικό και ποικιλόμορφο φυσικό πεδίο, παραμένει το απόθεμα αυτό ανεκμετάλλευτο. Η κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό είναι η αδιαφορία και η άρνηση της εκάστοτε Δημοτικής αρχής να συμβάλλει προς αυτή τη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, να μένει αναξιοποίητος ο φυσικός και πολιτισμικός πλούτος του τόπου μας.

Η ομάδα του κ. Αλέκου παρουσίασε συνοπτικά τα σχέδια της για την δημιουργία του κέντρου ορειβατικού σκί και σκι αντοχής στον ορεινό όγκο της Τριγγίας που θα γίνει με ήπιες έως μηδενικές παρεμβάσεις στη φυσική δομή του βουνού που θα διασφαλίζει τη σημερινή του ταυτότητα.

Συζητήθηκαν συνεργασίες πάνω σε διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης που μπορούνε να στηρίξουν οικονομικά, αντικαταστάσεις εξοπλισμού αναρριχητικών ασφαλειών που αποτελούν μείζον ζήτημα ασφάλειας της σωματικής ακεραιότητας των ντόπιων και των επισκεπτών μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε πάνω στο αίτημα της ΟΛΚ να δημιουργηθεί τεχνητή πίστα αναρρίχησης. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό άθλημα που κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους νέους και πλέον αποτελεί Ολυμπιακό αγώνισμα. Αποτελεί ντροπή για τον τόπο που γέννησε την αναρρίχηση στον ελλαδικό χώρο, να μην υπάρχει μία τεχνητή πίστα αναρρίχησης που θα επιτρέπει τις ασφαλείς προπονήσεις όλο το χρόνο.

Με πολύ ενδιαφέρον άκουσε ο κ. Αλέκος την πρόταση της ΟΛΚ για την δημιουργία ενός νέου Μουσείου Ορειβασίας / Αναρρίχησης που θα αποτελέσει ακόμη έναν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Ταυτόχρονα στον χώρο αυτό θα μπορούσε να συστεγάζεται και η έδρα του συλλόγου που προς το παρών παραμένει χωρίς διεύθυνση.

Η ΟΛΚ αριθμεί περίπου διακόσια μέλη και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συλλόγους του τόπου μας, με αδιάκοπη προσφορά και εθελοντισμό όπου δυστυχώς στις μέρες μας δεν αναγνωρίζεται από το σύνολο της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΚ αποτελεί τον μοναδικό πιστοποιημένο φορέα της περιοχής μας και διατηρεί πιστοποιημένη ομάδα διάσωσης ντόπιων εθελοντών με πλούσια τεχνογνωσία.

Ημερομηνία

04 Μαϊος 2019

Ετικέτα

Δελτία Τύπου

  

Επικοινωνία

Τηλ.: 24320 75180

Κιν.: 697 3070 488

Email: info@meteoranewstart.gr

Ευθυμίου Βλαχάβα 9, Καλαμπάκα

©2020 Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητος Δήμος. All Rights Reserved. // Επιμέλεια, σχεδίαση: Ρούλα Μπαξεβάνου - Ανάπτυξη: Σπύρος Αλέκος - Φωτογραφίες: Βασίλης Κυριακούλης

Search