Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας

Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας

Συνάντηση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμπάκας, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων κ. Αλέκος και υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Στα γραφεία του συλλόγου, τους περίμεναν ο πρόεδρος κ. Δαλαμάγκας Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ. όπου έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η ομάδα του κ. Αλέκου ενημερώθηκε για τις δράσεις του συλλόγου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί στις μέρες μας.

Έγινε αναφορά στην προσφορά του συλλόγου, τα μέλη της οποίας προσπαθούν να ελέγξουν την λαθροθηρία στην περιοχή μας καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στην πανίδα του τόπου μας.

Ο κ. Δαλαμάγκας ζήτησε υποστήριξη από την Δημοτική Αρχή όσον αφορά τη διαδικασία των αντιλυσσικών εμβολίων και στην πρόληψη αυτής της σοβαρής ασθένειας που γίνεται με την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας.

Σημειώθηκαν ανησυχίες για περιπτώσεις υπέρμετρου πολλαπλασιασμού συγκεκριμένων άγριων ζώων και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Το πιο κοινό παράδειγμα στις μέρες μας αποτελεί η πολύ μεγάλη αύξηση των αγριογούρουνων στο τόπο μας, οι πληθυσμοί των οποίων πολύ συχνά πλέον μετακινούνται εντός περιοχών με καλλιέργειες προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές σε παραγωγούς και ντόπιους συνδημότες μας. Συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων και η συμβολή των κυνηγών στη λύση του προβλήματος.

Τέλος, υπήρξε αναφορά και στη παραχώρηση του κτιρίου από το Δασαρχείο Καλαμπάκας, που λειτουργεί σήμερα σαν έδρα του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου έχουν συντηρηθεί με ενέργειες των μελών του συλλόγου, ενώ συζητήθηκε η συμβολή της επόμενης Δημοτικής Αρχής στη συντήρηση και βελτίωση του αύλειου χώρου του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του τόπου μας με μακρά πορεία στο χρόνο και αριθμεί πάνω από 700 μέλη.

Ημερομηνία

07 Μαϊος 2019

Ετικέτα

Δελτία Τύπου

  

Επικοινωνία

Τηλ.: 24320 75180

Κιν.: 697 3070 488

Email: info@meteoranewstart.gr

Ευθυμίου Βλαχάβα 9, Καλαμπάκα

©2020 Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητος Δήμος. All Rights Reserved. // Επιμέλεια, σχεδίαση: Ρούλα Μπαξεβάνου - Ανάπτυξη: Σπύρος Αλέκος - Φωτογραφίες: Βασίλης Κυριακούλης

Search