Η κρίση που σήμερα μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αρχές και αξίες. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και φιλικά στον πολίτη και έτσι μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων  ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος της, είναι να αλλάξει το σκηνικό στο Δήμο Μετεώρων και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας, αγκαλιάζοντας όλους τους  συνδημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας. Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες, να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις. Αυτός ο τόπος, μας ενώνει και μας δυναμώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Ο Δήμος Μετεώρων, με τις όποιες δυσκολίες του, που εντοπίζονται κυρίως στις μεγάλες αποστάσεις, στην μετριότητα του υπάρχοντος οδικού δικτύου, στην εγκατάλειψη και ερήμωση των ορεινών χωριών του, στην έλλειψη βασικών υποδομών στα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και με τα μεγάλα  πλεονεκτήματά του, μπορεί να γίνει αποτελεσματικός  και ισχυρός  για τους πολίτες του. Η προσπάθειά μας να κάνουμε το Δήμο Μετεώρων, ένα δήμο πρότυπο, με οργανωμένες υπηρεσίες, με διαφανείς διαδικασίες και ορθή διαχείριση των πόρων είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη.

Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά κρίνω σκόπιμο να παρουσιάσω τις βασικές αρχές  και τους άξονες προτεραιότητας της προσπάθειάς μου για το Δήμο Μετεώρων.

 
 

1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ


Είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος. Όσο αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, με ενδιαφέρει μόνον η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, το ήθος στην κοινωνία και η αξιοσύνη τους και όχι η κομματική ταυτότητα. Δηλώνω  ότι, εφ’ όσον εκλεγώ δήμαρχος, δεν θα αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου, λόγω της πολιτικής ή  ιδεολογικής τους προτίμησης. Δηλώνω  ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω το «κομματικό χρίσμα», διαδικασία άλλωστε απόλυτα ξεπερασμένη.  Κάθε στήριξη, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται φυσικά και θα γίνει αποδεκτή. Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα πρέπει να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (Οικονομία, Ασφαλιστικό, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία κλπ.) και εκεί θα κριθούν. Δεν μπορεί τα κόμματα να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος Μετεώρων ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος.

Είναι ευθύνη και των υποψηφίων, αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση και όχι με δήθεν κομματικό πατριωτισμό.

Δηλώνω ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του συνδυασμού, είναι άνθρωποι από όλα τα κόμματα. Δεν ζήτησα από κανέναν  να αποποιηθεί την ιδεολογία του. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα και πάνω από τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα αυτό που μας ενώνει περισσότερο, τον ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

 
 

2. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ


Η συγκυρία είναι δύσκολη και δεν αφήνει περιθώρια για συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συνέβαινε και συμβαίνει να υπάρχουν πολλές φιλοδοξίες   που  μεταφράζονται σε ρήξεις και αντιπαλότητες που αποδυναμώνουν τη δυναμική μας.

Είναι λάθος να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να εκβιάζουμε καταστάσεις που τελικά μας οδηγούν στο διχασμό και στη διχόνοια. Η τακτική αυτή τραυματίζει την κοινωνία και σίγουρα δεν αποφέρει καλά αποτελέσματα ούτε στις εκλογές ούτε στον κοινωνικό ιστό που κατακερματίζεται. Αν ο καθένας προσπαθεί να χτίσει το «φέουδό του», τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό γιατί θα έχει εκφράσει μια κοινωνική μειοψηφία.

Είμαι υποψήφιος δήμαρχος όλου του Δήμου Μετεώρων και εφόσον εκλεγώ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα, σύμπνοια, άμβλυνση των διαφορών και συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία του δήμου μετεώρων στο μέλλον.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη αλλά συγχρόνως είμαστε απέναντι σε κάθε λογής επικοινωνιακά τρικ και πανηγύρια, με σημείο αναφοράς την ψηφοθηρία. Διαχρονικά πίστευα πως η αλήθεια και η συνέπεια των λόγων και των πράξεων πρέπει να είναι οι βασικές αρχές ενός υποψηφίου δημάρχου, αλλά και κάθε ανθρώπου που πολιτεύεται στο συνδυασμό μας. Με τις αρχές αυτές συμμετείχα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Δήμου Μετεώρων επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αλήθειας ως υπεύθυνης πολιτικής και ηθικής στάσης του υποψηφίου που απευθύνεται στους συνδημότες του, αλλά και της καταδίκης και απαξίωσης της ενσυνείδητης διατύπωσης ψευδών υποσχέσεων  κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με αδιαπραγμάτευτη αρχή τη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου δήμου, σας καλώ όλους να συστρατευθούμε.

 
 

  

Επικοινωνία

Τηλ.: 24320 75180

Κιν.: 697 3070 488

Email: info@meteoranewstart.gr

Ευθυμίου Βλαχάβα 9, Καλαμπάκα

©2020 Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητος Δήμος. All Rights Reserved. // Επιμέλεια, σχεδίαση: Ρούλα Μπαξεβάνου - Ανάπτυξη: Σπύρος Αλέκος - Φωτογραφίες: Βασίλης Κυριακούλης

Search